Klavye & Mouse
Klavye Mouse;
Klavye Mouse Şanlıurfa
Dilimizde Klavye ya da İngilizce adıyla keyboard, birçok tuşun bir arada yer aldığı ve bilgisayara komut vermek için kullanılan harici donanımdır.
Üzerinde; harf, rakam, fonksiyon tuşları olmak üzere farklı amaçlarla kullanılan değişik sayıda tuşları bulunmaktadır.
Her bir tuş, üzerine basıldığı taktirde bilgisayarın GPU’su tarafından işlenerek gerekli komutu uygulamaktadır.
Tuşlara farklı rakamlar atanabildiği gibi farklı klavye çeşitleri de bulunmaktadır.
Keyboard Klavye Çeşitleri Nelerdir?
Temelde 2 çeşit klavye türü yer almaktadır. F klavye ve birçoğumuzun bildiği Q klavye.
Sonuçta bu klavyeleri birbirinden ayıran temel özellik, klavye üzerindeki tuş dizilimlerinin farklı olmasıdır.
Q Klavye Nedir?
Q klavyede harflerden Q harfi, en sol üstte yer almaktadır. Bu nedenle QWERTY olarak da bilinmektedir.
1874 yılında Christopher Latham Sholes tarafından patenti alınmıştır. İlk olarak daktilolarda kullanılmıştır.
F Klavye Nedir?
F klavye ya da FGĞIOD ise Türkçe dili için özel olarak geliştirilmiş bir klavye çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır.
Mucidi, daktilo öğretmeni İhsan Sıktı Yener’dir. İkinci Dünya Savaşından sonra Marshall yardımları sayesinde geliştirilmeye başlanmıştır.
Ülkemizde yer alan birçok kurumda, F klavye kullanılması özendirilmektedir.
Zira F klavye kullanarak Q klavyeye kıyasla Türkçe dilinde daha hızlı ve zahmetsiz yazmak mümkündür.
Q Klavyeden F Klavyeye GeçişÖzellikle de 10 parmak yazma konusunda bizlere önemli avantajlar sağlayan F klavye, sanıldığı kadar zor öğrenilen bir klavye çeşidi değildir.
Sadece pratik yapmak ve sabırla denemek gerekmektedir. Bilgisayarlarınızın klavye ayarlarından (Shift+ Sol Alt Tuşlarına Aynı Anda Basarak) Q klavyeden F klavyeye geçiş ise mümkündür.
Klavye Kullanım Amaçları ve Alanları
(Keyboard) Klavye, sadece bilgisayarlarda kullanılan bir araç değildir. Zira ilk olarak daktilolarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır.
Kullanım amaçları ise çok çeşitlidir. Bilgisayarı kilitlemek, kamerasını ve mikrofonunu açmak. Bilgisayarın parlaklık ayarını değiştirmek.
Medya oynatmak ve ses ayarlarını değiştirmek. Enter tuşu sayesinde girdi komutları vermek.
Esc tuşu sayesinde programlardan ve uygulamalardan çıkış sağlamak.
Yukarıdaki amaçlar dışında çeşitli atamalarla da farklı tuşların farklı işlevlere sahip olmasını sağlayabilirsiniz.
Klavye – Mouse Şanlıurfa Klavye Fiyatları
Farklı amaçlara göre farklı klavye fiyatlarından söz edilebilir.
RGB aydınlatmasına sahip oyuncu klavyeleri ve diğer kullanımlar için marka değişikliğine göre kaliteli klavyeleri Polsan Bilişim Sistemleri Mağazamızda bulabilirsiniz.
Fenifox – İnce 2.4G USB Kablosuz Kablosuz Klavye:
Bu kablosuz klavye ve fare, Windows, XP, MacOs, Vista, Linux ve diğer sistemlerle çalışmayı destekler, ancak iOS sistemi için uygun değildir.
Neredeyse hiç gecikme veya kesinti olmadan 10 metreye kadar kablosuz bağlantı sağlar. 102 tuşlu çantanıza sığacak kadar incedir. Klavyeyi kullanırken daha rahat olmanızı sağlayan sayısal tuş takımı ile tam boyutta tasarlanmıştır.
Klavyenin gürültüsü azaltılmış tuşları ve farenin sessiz tıklaması, çalışmalarınızı sessiz ortamda yapmanızı sağlar.
Perixx Mac Klavye : Kablosuz bir klavyedir. Bluetooth bağlantısını gösterir. Mac veya herhangi bir Windows ile çalıştırabilirsiniz.
Tüm işlev tuşları ve kısayol tuşlarına sahiptir. Dokunsal duyarlı tuşlar içeren bir klavyeye sahip olmak istiyorsanız, bu modele sahip olun, ve bunu kullanmanın tadını çıkarın. En iyi Mac klavye. Başarılı ve sorunsuz bir şekilde size tatmin edici ve mutlu bir yazma hissi verir.
Normal Klavye: Ev, ofis ve okullarda kullanılan klavye türüdür. Bu klavye türünde, harfler, rakamlar, semboller ve fonksiyon tuşları yer alır.
Boyut olarak laptop klavyesinden daha büyüktür ve sağ taraflarında hesap makinesine benzer rakamlar düzeneği bulunur.
Oyun Klavyesi: Oyun klavyesi, oyun severler için maksimum kontrol için geliştirilmiştir. Oyun klavyesi üzerinde yer alan ekstra tuşlara programlar sayesinde makro görevler atanabilmektedir. Diğer klavyelere göre daha pahalı olan oyun klavyeleri genellikle etkileyici renklerle ışıklandırılmaktadır.
Belirli oyun tarzları için optimize edilmiştir bu klavye çeşidi, duyarlılık ve dayanıklılık standartlarını yerine getirmek için üretilmiştir. Klavyeler, bilgisayara USB ya da PS/2 portu ile bağlanabilir. PS/2 portu, daha çok eski klavyelerde kullanılırken, günümüzdeki yeni nesil tüm klavyeler, bağlantı için USB portunu kullanmaktadır.
İhtiyaçlarınıza Cevap Verebilecek, Geniş Ürün Yelpazemizle Sizlerin Hizmetindeyiz. Üstelik Tüm Ürünlerimiz Garantilidir.
Klavye Mouse(Fare)’un Tarihçesi
İlk mouse’un ortaya çıkışı, 1960’lı yıllarda olmuştur. Adından da anlaşılacağı üzere fareye benzer bir görüntüsü vardır.
Eskiden hepimizi rahatsız eden ve sürekli bakıma muhtaç olan bu toplu fareler, o döneme göre yeni nesil teknoloji olarak kabul edilmekteydi.
Topun hareket etmesi sayesinde fare içerisindeki miller hareket etmekte ve kablo yardımıyla bilgisayara aktarılmaktaydı.
İşlemci de bu komutu ekrana yansıtmaktaydı. Ancak o dönem dahi kullanımı oldukça zor olarak kabul edilmiştir.
Günümüzde ise hareketleri daha kesin bir şekilde algılayan optik sisteme sahip fareler geliştirilmiştir.
Bu sayede sinyalleri algılayarak bilgisayara ileten fareler, daha kararlı ve uzun ömürlü çalışmaktadır.
Klavye Mouse Şanlurfa Polsan
Mouse Çeşitleri Nelerdir?
Mağazamızda bağlanma ve yapı seçeneklerine göre farklı mouse çeşitleri bulunmaktadır. Seçeneklerde; kablolu, Bluetooth, radyo dalgalı ve kızılötesi fareler yer almaktadır.
Bağlanma Çeşitlerine Göre Fareler
Kablolu Fareler: Bunlar, kablo yardımıyla veri gönderen farelerdir. Aynı zamanda bu kablo içerisindeki iletken teller, USB portuna bağlanarak cihazın işlemcisine verileri aktarmaktadır. Günümüzde daha çok ofis ortamlarında kullanılsa da artık yerini kablosuz çeşitlere bırakmaya başlamıştır.
Kablosuz Fareler: Bu fareler, bilgisayar ile iletişiminde bir kızılötesi sistem kullanır. Sistem, bilgisayarın seri, PS/2 veya USB portuna takılır, fare ise sistemle kızılötesi ışınlar ile iletişim kurar.
Başlıca kablosuz fare çeşitleri şunlardır;
Bluetooth Fareler: Bu çeşitteki farelerin çalışma mantığı ise dalgalardır. Kısacası Bluetooth dalgaları sayesinde çalışan fareler, bir pilden aldığı güçle verileri bilgisayara gönderir. Ancak pil ömrü tükenmeye yakın veri gönderme sırasında sorunlar yaşanmaya başlar. Farenin modeline göre algılama mesafesi de artmaktadır.
Radyo Dalgalı Fareler: Uzun mesafelerde bile algılama yeteneğine sahip farelerdir. Radyo frekansı aracılığıyla veri gönderirler. Ev ortamında pek kullanılmamaktadır.
Kızılötesi Fareler: Bu fare türleri de kızılötesi ışınlarla veri göndermektedir. Ancak bu fare çeşitleri de günümüzde işlevsel olmadığından pek kullanılmamaktadır.
Yapı Seçeneklerine Göre Fareler
Yapı seçeneklerinde ise iki tür mouse bulunmaktadır. Mekanik ve optik fareler. Şöyle tanımlanabilir:
Mekanik Fareler: Eski nesil mouse çeşitleri arasında yer almaktadır. İçerisindeki top aracılığıyla hareketi algılar ve bilgisayara iletir. Günümüzde neredeyse hiç kullanılmamaktadır.
Optik Fareler: Bu fareler, ışığın gücünden faydalanarak çalışmaktadır. Kablolu ya da kablosuz olabilir. (Mouse) Farenin altındaki ışık, harekete karşı duyarlıdır. Bu sayede hareketin yarattığı değişikliği bilgisayara iletir. Optik fareler de ikiye ayrılmaktadır: 1.) Led ışıkla çalışan 2.) Lazer optikli fareler,
Lazer Optik Fareler: Lazer optik fareler, gaming mouse olarak da bilinmektedir. En ufak hareketleri dahi algılar ve oyunlarda büyük bir avantaj sağlar.Ledli Fareler: Bu fareler ise en yaygın kullanılan fare çeşitleri arasındadır. Led ışığın hareketi algılaması sonucu çalışırlar.
Yeni Nesil Fareler:
1 – Microsoft Arc Touch Mouse: Dokunmatik teknolojisini bünyesinde barındıran Microsoft’un son nesil bilgisayar faresi, 3 adet temel tuşa ve 2.4 GHz’lik kablosuz iletişim teknolojisine sahip. Kontrol tuşları ile kaydırma tekerleği dokunmaya duyarlı olarak tasarlanan ürün, taşınırken düzleşebiliyor, kullanırken de kavislenerek avuca oturacak bir şekil alıyor..
2- Apple Magic Mouse: Dokunmatik kavramını ilk olarak mouselara taşıyan Apple’ın son sihirli faresinde tuş veya düğme bulunmuyor (aç-kapa anahtarı hariç). Bluetooth üzerinden kablosuz olarak çalışan fare, dünyanın ilk multi-touch faresi olarak adlandırılıyor. Cihazın kendisi bir düğme olarak kullanılabilen Apple Magic Mouse’un yüzeyinde herhangi bir alanda tıklama veya çift tıklama yapılabiliyor..
3 – Logitech MX Air Mouse: İsviçre merkezli bilgisayar aksesuarları üreticisi Logitech ‘in fareye farklı bir boyut kazandıran Air Mouse, hem klasik fare gibi düz bir zemin üzerinde, hem de hareket algılayabilen oyun joystickleri gibi havada gezdirerek kullanılabiliyor. Serbest hareket algılama, özel hareketlere tepki verme ve uzaktan kumanda gibi özellikleri olan bu fare ile bilgisayarın ses seviyesi, ses düğmesine basıp fareyi havada yukarı doğru hareket ettirerek artırılabiliyor..
4 – Razer Tron Mouse: Razer firmasının “Tron” filmi temalı yeni faresi, yüksek hassasiyetli (Hype response) 7 adet programlanabilir butona sahip. Bilgisayar bağlantısını USB ara birimi üzerinden gerçekleştiren ve 2 metre kablo uzunluğuna sahip olan oyun faresi, 61.3 x 110 x 33.5 mm boyutlarında.. Tasarımı, hem sol hem de sağ el kullanımına uygun olan Razer Tron Mouse’un kablosuz modeli bulunmuyor..
5 – Roccat Kone Max: Oyun tutkunlarının yakından takip ettiği aksesuar geliştiricisi Roccat Studios’un bu oyun faresinin 8’i özelleştirilebilir 10 düğmesi, 4 yönlü tekeri ve optimum tutuş için ergonomik hibrid tasarımı ile dikkat çekiyor.. Farenin ışık sistemi, tam renk skalası verme yeteneğine sahip olan 5 LED ışıktan oluşuyor. Bu özellikle oyuna ve oyunların seviyesine özel ışık efektleri yaratabiliyor. 118 gram ağırlığındaki fare, 1 milisaniyelik tepki süresine sahip. Farenin hafızasında 5 oyun profili saklanabiliyor..
Klavye Mouse Şanlıurfa
…daha binlerce çeşit klavye ve mouse seçenekleriyle her ihtiyaca cevap veren geniş ürün yelpazemiz ile sizlere hizmet vermekteyiz…
Daha Fazla Bilgisayar Ekipmanları için Bizimle İletişime Geçebilirsiniz…